TOETSTRAINING GROEP 7 EN 8

basisschool training

TOETSTRAINING GROEP 7 EN 8

INHOUD VAN DE TRAINING

Krijgt uw kind stress van het maken van toetsen, zijn de resultaten lager dan verwacht, krijgt uw kind de toets niet binnen de tijd af, dan is een toetstraining bij Briljant Leren een goede oplossing.

Natuurlijk is oefenen op de inhoud niet nodig, dat wordt op school al gedaan. Maar een kind laten kennis maken met de manier van toetsen, zorgt ervoor dat een kind met meer zelfvertrouwen aan de toets begint. Alle entree- en eindtoetsen en de toetsen van het leerlingvolgsysteem maken gebruik van een andere vraagstelling dan kinderen gewend zijn. Wanneer uw kind weet hoe het moet omgaan met die andere vraagstelling, zal dit stress verminderen en ervoor zorgen dat het eindresultaat laat zien op welk niveau het kind daadwerkelijk functioneert.

Tijdens deze training staan de onderdelen taal, rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden centraal. Uw kind leert hoe je het beste een toets kan aanpakken. Elke les begint met instructie over één van de toets onderdelen. In het tweede deel van de les wordt geoefend.

KENNISMAKINGSGESPREK AANVRAGEN
Tijdens deze training ga je met de volgende onderdelen aan de slag:
  • Hoe pak je meerkeuzevragen aan?
  • Wat kan je doen bij lange vragen?
  • Hoe voorkom je dat je in tijdnood komt?
  • Hoe lees je lange teksten?
  • Hoe pak je redactiesommen aan?
TOETSTRAINING

In 8 lessen van 60 minuten bereiden wij kinderen voor op de Entree, de eindtoets of de toetsen van het leerlingvolgsysteem. Deze training is vooral bedoeld om kinderen zelfvertrouwen te geven.

GROEPSVERBAND OF INDIVIDUEEL

De training wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 3 personen. Het is ook mogelijk om deze training individueel te volgen.

KENNISMAKINGSGESPREK

Voordat we met een individuele Toetstraining starten is er altijd eerst een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek proberen we samen met jullie een beeld te krijgen van de begeleiding die nodig is.

Wij willen kinderen het plezier in leren teruggeven.