STUDIE BEGELEIDING

middelbare school training

STUDIE BEGELEIDING

INHOUD VAN DE TRAINING

Voelt het leren voor jou als het beklimmen van een berg? Heb je zo lang geleerd voor dat proefwerk dat je het gevoel hebt dat je met windkracht 12 tegenwind over de afsluitdijk hebt gefietst, heb je het gevoel dat je leven alleen nog bestaat uit leren… dan is het leren plannen en organiseren van je werk bij BriljantLeren voor jou een uitkomst.

We bekijken samen met jou welke manier van leren het beste bij jou past en hoe jij met een goede werkplanning genoeg tijd overhoudt voor al jouw overige activiteiten. Hierdoor verminder je je (toets)stress en ben je weer gemotiveerd om naar school te gaan. In deze training leer je hoe je efficiënt kunt leren. Daartoe krijg je verschillende leerstrategieën aangereikt. Natuurlijk gaan we deze leerstrategieën in de training toepassen op jouw eigen huiswerk.

Vervolgens leren we jou hoe je je huiswerk goed kunt plannen, zodat je voldoende tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Met een goede planning begin je altijd op tijd aan het leren van je toetsen zodat je minder stress ervaart. We verdelen je huiswerk in hapklare brokken zodat je goed overzicht kan bewaren.

KENNISMAKINGSGESPREK AANVRAGEN
In deze training leer je:
  • Hoe je het beste al dat huiswerk kunt plannen
  • Op welke manier je je agenda kunt gebruiken om te plannen
  • Efficiënt leren zonder stress
  • Nieuwe leerstrategieën voor het maken van huiswerk
TRAINING OP MAAT

De begeleiding die wij bieden is altijd op maat. In overleg maken wij een programma dat aansluit bij de problemen die jij in de brugklas ervaart. Tijdens de training is er natuurlijk ruimte voor eigen inbreng. Wij proberen altijd aan te sluiten bij de manier van werken die bij jou past.

GROEPSVERBAND

Als er leerlingen zijn die dezelfde hulpvraag hebben, dan werken wij, in overleg, in groepsverband. Zo leer je niet alleen van ons maar ook van elkaar.

KENNISMAKINGSGESPREK

Voordat we met de begeleiding starten is er altijd eerst een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek proberen we samen met jullie een beeld te krijgen van de begeleiding die nodig is.

MATERIALEN

Voor elke training zorgen wij voor passend materiaal. Natuurlijk zijn de materialen die wij gebruiken altijd up-to-date. Naast boeken en werkbladen maken wij ook steeds vaker gebruik van digitale hulpmiddelen.

Wij gebruiken bij de training ‘Studiebegeleiding’ onder andere de volgende boeken:
  • De planningsagenda XL
  • Ik leer beter leren
  • Hoe plan ik mijn huiswerk
  • Slim leren leren
  • Breingeheimen

Wij willen kinderen het plezier in leren teruggeven.